Nytt i Apple Watch

Watch OS 11: Får helt ny hälsoapp och andra nyheter

En helt ny app för att sammanfatta ditt hälsoläge, ge en överblick och varna om något inte står rätt till. Det introduceras i Watch OS 11 för Apple Watch.

Publicerad Uppdaterad

Den nya appen heter Vitals och kan ge dig en helhetsvy över din hälsa, som komplement till de andra rapporterna om träning som Apple Watch kan ge. I Vitals kan du se orosmoment, om du tränar för hårt eller andra problem. Samlar problemen sig så får du varning om det. Det kan handla om för intensiv träning så kroppen inte hinner återhämta sig eller problem som sjukdom eller alkohol.

Träningsrapporterna i klockan får också en uppdatering och du kommer kunna se löpningssträcka samlat per vecka. Om du skulle bli sjuk eller skadad kan du ange det i klockan och då det sättet pausa ringarna och inte längre pushas till ständig träning. 

För ett år sedan introducerade Apple den nya hemskärmen i Apple Watch med widgets. Den utökas nu mer smarta widgets som dyker upp baserat på kontext. Det kan handla om vädervarning innan det börjar regna eller översättning av vanliga fraser när klockan känner av att du är på utlandsresa. 

Live händelser från IPhone kommer även till Watch OS och därför kan du se navigeringsindikationer i en widget eller till exempel när maten eller din taxi kommer. 

Precis som i IOS kan du även anpassa bakgrundsbilderna och här även få förslag på bilder från ditt arkiv som skulle passa extra bra som bakgrund även i klockan.