Tips

Så skaffar du nytt Mobilt BankID om din telefon saknar NFC

NFC-kretsen som du blippar betalningar med är också ett krav för att installera Bank ID. Men det går att komma runt det.

Generellt gäller att du behöver NFC i din telefon och du behöver ofta även ett pass eller ett nationellt ID-kort för att skaffa ett nytt Mobilt Bank ID.

Vilka exakta regler som gäller för Mobilt Bank ID beslutas av din bank och varje bank som utfärdar Mobilt Bank ID kan sätta sina egna krav, baserat på säkerhetsrisk och det enskilda fallet. 

Skulle du sakna en aktuell id-handling eller om du använder en telefon som inte har stöd för NFC så kan du alltså kontakta din bank.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips till Mobilt Bank ID.