Tips

Få koll på allt du kan koppla till Ikeas smarta hem: Här är hela utbudet

Ikea har snabbt utvecklat ett brett sortiment av produkter för det smarta hemmet. När du väl har startat med hubben och några lampor finns det mycket mer att upptäcka.

För att få en helhetsbild tittar vi närmare på alla de kategorier av produkter som Ikea erbjuder inom smarta hem.

Smart belysning

Det utan tvekan största området är smart belysning. Från att ha börjat med ett par glödlampor finns nu ett utbud på över 100 olika ljuskällor. Allt från integrerad belysning till taklampor, golvlampor, dimningsset och fristående lampor. 

Läs mer om den smarta belysningen hos Ikea.

Fjärrkontroller, sensorer och fjärrströmbrytare

Med fjärrkontroll kan du styra lampor och annat även utan appen. Ett trådlöst uttag till en befintlig produkt kan göra den smart i bemärkelsen möjlig att styra på distans och med en rörelsesensor kan du få lampan att tändas automatiskt när du kommer in i rummet. Och släckas när du gått ut igen. 

Läs mer om olika styrsätt hos Ikea. 

Smarta rullgardiner

Ikeas smarta rullgardiner gör att du kan bli varsamt väckt genom att gardinen dras upp när du behöver vakna och dagsljuset då släpps in. Smarta rullgardiner kan i Ikea-appen styras baserat på tid eller anpassas till solens upp- och nedgång. Anslut Google eller Apple så får du fler styrmöjligheter.

Läs mer om smarta rullgardinerna hos Ikea. 

Wifi-högtalare

Ikeas högtalarserie Symfonisk har skapats tillsammans med Sonos och kan styras både via Ikea Smart Home-appen till viss del, men framförallt i Sonos-appen. Ikeas Symfonisk-högtalare finns i form av lampa kombinerad med högtalare, som tavelram med högtalare och som bokhyllehögtalare.

Läs mer om Ikeas Sonos-högtalare i Symfonisk-serien hos Ikea.

Luftrenare

Ikeas luftrenare finns i flera olika modeller, både fristående och där de integrerats i ett bord. De kombineras lämpligen med luftkvalitetsmätarna Vindriktning eller Vindstyrka.

Läs mer om Ikeas luftrenare och luftkvalitetsmätarna på Ikeas sajt.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips till Ikeas smarta hem.