Freja eID

Tips: Alternativet till Mobilt Bank ID

Freja är ett alternativ till Mobilt Bank ID som fungerar i de flesta sammanhang.

Mobilt Bank ID och de tio banker i Sverige som utfärdar det har en stark ställning. Ska du till exempel logga in på banken eller Swish krävs Mobilt Bank ID men för andra tjänster finns alternativ.

Vill du logga in hos din bank så krävs ofta Mobilt Bank ID även om alternativ som koddosa förekommer. När du däremot ska identifiera dig i andra tjänster, som hos tobaksaffären, DHL-paketombudet, ditt apotek eller andra så är Freja den främsta konkurrenten. 

Liksom Bank ID erbjuder Freja även digitalt ID-kort och för att skaffa Freja som finns i form av en app för Ios, Android och Huawei. Du skaffar ett Freja eID med hjälp av en godkänd legitimation och Freja-appen.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips till Mobilt Bank ID.