Mobilen utomlands

Tips: Så håller du förbrukningen av mobildata nere utomlands

Här är några tips för att förhindra att kostnaderna för mobildata drar iväg i länder där det är dyrt att surfa.

Visst kan du ha mycket nytta av din mobil utan att det för den skull kostar extra. Du har det genom att förbereda dig lite extra. Många appar kan till exempel användas i offlineläge om du väljer att ladda ner innehåll i förväg, eller gör det när du har tillgång till ett wifi-nät på resmålet. Google Maps kan lagra kartor för användning offline, även om steg för steg-navigation fortfarande kommer kräva uppkoppling. Netflix och Spotify är andra appar som fungerar bra i offlineläge förutsatt att du laddat ner det innehåll du vill ha i förväg.

Wifi på resmålet är dessutom ett bra tillfälle att spara pengar för samtal. Apples Facetime, Skype, Google Meet och Facebook Messenger är alla tjänster som fungerar bra via wifi för samtal över hela världen utan att du behöver betala extra.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här, när vi gav plus-medlemmar tips till utlandssemestern.