Endast Till Samsung

Tips: Studio – Samsungs nya videoredigerare 

Med Studio klipper och redigerar du enkelt video på Samsungs mobiler.

Flera andra mobiltillverkare, och i synnerhet då Apple, har länge haft lite mer avancerade videoredigerare som gör att du på mobilen kan klippa ihop ett helt filmklipp. På tiden att Samsung också fått en. Studio heter den, men den är lite dold från start. Du kan hitta den i menyn redigera från appen Galleri, eller söka på Studio i appkatalogen. När du först startar den kan du välja att ge den en ikon i appkatalogen så att du kommer åt den lättare framöver.

Studio är en projektbaserad videoredigerare där du först väljer vilka videoklipp eller stillbilder som ska ingå. Sedan får du en tidslinje du kan skrolla i där du kan klippa, lägga på effekter och anpassa övergångar mellan klippen.

Strukturen med flera skikt gör att du kan lägga till videoklipp, stickers, undertexter och andra objekt och justera deras position och längd. Du kan spara ett pågående projekt och återuppta redigeringen senare.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips på nya funktioner till Samsungs mobiler.