Ta mkontroll över aviseringarna

Tips: Svara på aviseringar utan att öppna appen

Vi förklarar vad som göms bakom inställningen Förbättrade aviseringar.

I Inställningarna i Googles Android-gränssnitt finns den kryptiska inställningen Förbättrade aviseringar. Samsung har gett den det mer rättvisande namnet Föreslå åtgärder. Denna funktion är oftast påslagen som standard och gör att du, om du expanderar en avisering, ofta kan göra val för den aviseringen utan att öppna appen.

Får du till exempel ett SMS kan du markera det som läst (om det är så kort att hela får plats i aviseringen), en e-post kan markeras som läst eller raderas om det var skräppost, och du kan gilla-markera meddelanden i Messenger. I meddelandeappar kan du också välja att svara, och för en del appar får du en svarsrad direkt i aviseringen där du kan skriva ditt svar utan att avbryta det du höll på med, medan andra tar dig till appen när du väljer att svara.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips för hur du hanterar aviseringar i Android.