Skapa en ljudbild i tre dimensioner

Creative lanserar nya lurar med Super X-Fi-teknik

Creative Zen Hybrid SXFI
Creative Zen Hybrid SXFI

Nu ska det bli lättare att uppleva positionsljud och få känslan av att befinna sig mitt i ljudbilden.

Creative meddelar att man lanserar två nya lurar i form av Creative Zen Air SXFI och Creative Zen Hybrid SXFI, den förstnämnda är in ear-lurar medan den andra täcker öronen. Bägge använder Creatives så kallade Super X-Fi-teknik som bygger upp en tredimensionell ljudbild som placerar lyssnaren “mitt i ljudet”. Exemplen som Creative tar upp är en filmisk explosion, det subtila prasslet av löv i en skog eller den exakta positioneringen av fotsteg i ett spel.

Bägge lurarna erbjuder dessutom tre varianter av akriv brusreducering beroende på om du enbart vill uppleva det du lyssnar på, vara medveten om omgivningen, eller en anpassning mellan de två. Låg latens-läge håller ljudet synkroniserat när du tittar på film eller spelar, och Multipoint-anslutning gör att det går att ansluta till två enheter samtidigt.

Creative Zen Air SXFI
Creative Zen Air SXFI

In ear-lurarna Creative Zen Air SXFI använder sig av 10 mm Neodymium-element och har en total speltid på upp till 39 timmar med ANC avstängt och sammanräknat lurarna laddningen i fodralet. Hur mycket enbart lurarna har framgår dock inte.

Creative Zen Hybrid SXFI använder sig av 40 mm Neodymium-element och har en total speltid på upp till 70 timmar med aktiva brusreduceringen avstängd. Mikrofonerna har även aktiv brusreducering för omgivningen för bättre hantering av mobilsamtal och röstkommandon.

Appen som lurarna paras ihop med finns till både Android och Ios, och appen hjälper till att anpassa ljudet efter användarens exakta huvud- och öronform för en mer exakt ljudåtergivning.

In ear-lurarnaCreative Zen Air SXFI har en prislapp på 79.99 euro och de täckande Creative Zen Hybrid SXFI kostar 99.99 euro.