Byt ut delar själv

Fairphone lanserar nya trådlösa lurar

I sann Fairphone-anda kan du givetvis själv byta ut en rad komponenter för att hålla dem hela och miljövänliga.

Publicerad Uppdaterad

Nederländska Fairphone är mest kända för sina mobiler med samma namn, som även ligger till grund för företagets fokus på miljö, hållbarhet och rättvis produktion. Nu har man dock lanserat in ear-lurar i form av Fairbuds

Även här har man arbetat med tanken att användaren ska kunna byta ut delar och reparera på egen hand. Totalt består Fairbuds av sju delar som kan bytas ut, inklusive batteriet både i hörlurarna och i laddningsfodralet. Det går även att beställa en helt ny lur om man skulle råka tappar bort den ena. 

Fairphone Fairbuds.

Fairphone erbjuder tre års garanti för Fairbuds, och man ska enligt egen uppgift använda rättvisa och återvunna material och rättvisa fabriker vid tillverkningen. 

Batteritiden för lurarna ligger på upp till sex timmar, och sammanlagt 26 timmar inklusive laddning i fodralet. De har aktiv brusreducering och kan anslutas till flera enheter samtidigt. En tillhörande app för Android och IOS ger tillgång till EQ och mjukvaruuppdateringar. De har även vad man kallar ”Environmental Noise Canceling” som med hjälp av sex mikrofoner ger tydligare röstsamtal och röstinspelningar. 

Fairphone Fairbuds kostar 149 euro på tillverkarens hemsida.