Svag kundnöjdhet

Fler än hälften av Googles Pixel-användare vill byta till annan tillverkare

Google gör en stor satsning för att bolagets Pixel-telefoner på allvar ska konkurrera med Apple och Samsung. De som gått över till Pixel verkar dock enligt en ny undersökning vara allt annat än nöjda.

Publicerad Uppdaterad

Apple brukar ofta skryta om kundnöjdheten för Iphone och har en omvittnat hög lojalitet bland smartphonekunder. En ny undersökning tittar närmare på just hur trogna mobilanvändare är det varumärke de har på telefonen och det är tråkig läsning för Google. Undersökningen från Statista gäller den amerikanska marknaden och där har drygt 9500 mobilanvändare fått frågan om hur troligt det är att de byter tillverkare nästa gång de byter telefon. Bland användarna av Google PIxel blir svaret att mer än hälften, 57 procent, säger att det är troligt eller väldigt troligt att de nästa gång kommer att välja en telefon från en annan tillverkare och därmed överge Pixel. Motsvarande siffra för både Apple och Samsung i samma undersökning är 34 procent.

USA är en av de marknader där Google började släppa sina Pixel-telefoner och först under senare år har de utökat leveranserna till fler länder, däribland Sverige som ju relativt nyligen fått hit Pixel.

Den senast lanserade telefonen från Google är PIxel 8A som nyligen kom ut i butik och drivs av Tensor G3 som även sitter i förra årets PIxel 8 och Pixel 8 Pro. Google väntas under hösten lansera Pixel 9-familjen och rykten säger att Pixel 10 2025 kommer få systemchipp signerade TSMC istället för Samsung som Google samarbetat med hittills när det gäller tillverkningen av Tensor-kretsarna.