Dåligt trådlöst nätverk i onödan

Fula routrar ger sämre Wi-Fi

En ny undersökning visar att många gömmer sina routrar och får sämre nätverk för att rutern är ful.

Publicerad Uppdaterad

En undersökning av Novus, beställd av Tre Sverige, visar att 40 procent av svenskarna gömmer sina routrar. Det gäller framförallt yngre, där mer än hälften av personerna mellan 18 och 34 år väljer att gömma sin router eftersom de tycker att routerarna är fula. Det är dock något som kan leda till att mottagningskapaciteten reduceras med hela 50 procent. 

– Att placera routern ur synhåll kan innebära att man försakar en optimal internetupplevelse. Varför nöja sig med sämre internet än nödvändigt? förklarar Sara Milovanovic, produktchef på Tre Sverige. 

Av samtliga åldersgrupper är det 36 procent som har gömt routern för att de inte gillar utseendet, enbart matchat av argumentet att man inte har funderat på saken eller att det bara har blivit så som hamnar på 40 procent. 

Tre Sverige har nu inlett en kampanj tillsammans med konstnären Karin Ohlsson som har handmålat tre routers med olika motiv för att få användare att se sina routers som en möjlighet till vacker konst och ställa fram dem istället för att gömma dem. Genom att göra detta kan man både njuta av en bättre bredbandsupplevelse och samtidigt ha ett estetiskt inslag i hemmet.