Mobilen i utlandet

Resa till Storbritannien: Det här gäller för mobildata, samtal och sms

Storbritannien är inte med i EU längre, men beroende på vilket abonnemang du har kan du ha fri roaming ändå.

Storbritannien har som bekant lämnat EU. Medan utträdesvillkoren förhandlades valde flera operatörer att förlänga gratis roaming i landet, men nu när allt är spikat och klart är Storbritannien som vilket annat land som inte är med i EU/EES som helst, med avgifter för samtal, sms och datatrafik när du använder ditt svenska abonnemang i landet. Fast inte riktigt. Faktum är att det finns så många undantag att det är enklast att gå igenom operatörerna var för sig:

Telia: Avgifter för Samtal, sms och datatrafik.

Tele2: Avgifter för Samtal, sms och datatrafik, utom på abonnemangen Mobil Obegränsad Snabbare och Mobil obegränsad Snabbast. I dessa ingår gratis roaming i Storbritannien.

Telenor: Gratis datatrafik, men avgifter för samtal och sms. Du kan alltså ringa till exempel skypesamtal på mobilen från Storbritannien utan någon minutkostnad för samtalet, men inte vanligt telefonsamtal.

Tre: Gratis roaming i Storbritannien.

Halebop: Avgifter för Samtal, sms och datatrafik.

Fello: Avgifter för Samtal, sms och datatrafik.

Comviq: Avgifter för Samtal, sms och datatrafik.

Vimla: Avgifter för Samtal, sms och datatrafik.

Hallon: Gratis roaming i Storbritannien.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här, när vi gav plus-medlemmar tips till utlandssemestern.