Tips

Så blockerar du säkerhetshot på din Samsungmobil

Automatisk blockerare ger ett extra säkerhetslager i Samsungs mobiler.

De flesta behöver nog inte oroa sig särskilt för säkerhetshot i mobilen, systemfunktionerna i Android är bra på att förhindra att du installerar skadliga appar av misstag. Men för säkerhets skull har Samsung lagt på ett extra säkerhetslager som du hittar i inställningarna. Funktionen heter Automatisk blockerare och är avslagen tills du slår på den. Du hittar den i Inställningar > Säkerhet och sekretess > Automatisk blockerare.

Med automatisk blockerare påslaget blockeras dels installation av appar från obehöriga källor. Det här är normalt ändå inte tillåtet av systemet men du eller någon annan kan ha gett en app undantag från den regeln. 

Dels kan funktionen kontrollera att ingen skadlig app är installerad. Du kan välja att få din mobil kontrollerad dagligen och varje gång en ny app installeras. 

Slutligen blockeras möjligheten att skicka kommandon till mobilen som kan vara skadliga via mobilens usb-port, så att du inte behöver vara orolig för att använda laddare på offentliga platser eller att någon ska kunna manipulera din mobil via usb-porten när du lämnat den utan uppmärksamhet.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips på nya funktioner till Samsungs mobiler.