Nytt med Android 14

Tips: Gör din Samsung-mobil mer lik Iphone

Tycker du att det är smidigt när man får snabbpanel med ett svep och aviseringar med ett annat? Det går att få på Samsungs mobiler också.

På Iphone får du aviseringar om du sveper från övre vänstra hörnet av skärmen, och en snabbpanel om du sveper från övre högra hörnet. En del Androidtillverkare har valt att ta efter det, och nu gör även Samsung det, fast alternativet är avslaget som standard. I Samsungs variant får du också det vanliga statusfältet tillsammans med aviseringarna om du sveper från någon annanstans än övre högra hörnet. För att slå på funktionen går du in i inställningarna till statusfältet genom att trycka på penn-ikonen när statusfältet är fullt nerdraget. Välj Snabbåtkomst i snabbinställningar för att slå på funktionen. Använder du Iphone mycket uppskattar du säkert att kunna göra användargränssnittet mer likt och det kan vara praktiskt att kunna dra fram hela statusfältet i ett svep men det kan samtidigt vara förvirrande att olika saker händer beroende på var du sveper. Samsung låter dig välja själv här.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips på nya funktioner till Samsungs mobiler.