Tips

Viktigaste smarta prylarna som passar i Ikeas smarta hem

Ikea har gjort en ambitiös satsning på smarta hem och har ett utbud av produkter som växer kontinuerligt. Här tittar vi närmare på de produkter som passar bäst när du ska börja göra ditt hem smart.

När du väl köpt Ikeas smarta hubb Dirigera, som är hjärtat i Ikeas smarta hem-lösning, är nästa steg att köpa smarta produkter att ansluta till den. För att kunna göra dina befintliga produkter smarta, utan att behöva köpa helt nytt, så är lampan Trådfri och eluttaget som även det heter Trådfri en bra start. 

Trådfri LED-lampa

Lamporna Trådfri säljs i en lång rad olika modeller och även i kombination med Trådfri fjärrkontroll eller Trådfri dimmer. Det finns olika lampor med olika socklar, det finns lampor med klart glas eller vitt samt även sådana där du kan byta färg på ljuset.

Trådfri LED Pris: 99 kronor och uppåt

Trådfri Trådlöst uttag

Med Trådfri trådlöst uttag kan du göra dina gamla osmarta produkter möjliga att styra smart. Du kan koppla in kaffebryggaren, det extra elelementet, en gammal radio eller något annat och på det sättet kunna sätta på och stänga av dessa med mobilen. 

Trådfri trådlöst uttag Pris: 149 kronor 

När du väl är igång kan du sedan utöka ditt smarta hem med en lång rad andra produkter. Ikeas smarta hem består av en lång rad olika typer av smart belysning, rullgardiner, strömbrytare, högtalare och luftrenare. 

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips till Ikeas smarta hem.