Duell

Iphone 15 Pro Max mot Samsung Galaxy S24 Ultra: Vilken har bäst kamera?

Vilken av Samsung Galaxy S24 Ultra och Iphone 15 Pro Max har bäst kamerauppsättning? Vi har jämfört.

Publicerad Uppdaterad

Samsung Galaxy S24 Ultra

När vi jämför kamerorna i dessa två telefoner gör vi det med en handfull olika motiv för att få ett tvärsnitt. Vi testar porträttläget, hur bilder i mörker blir, zoomen och färgåtergivning i såväl dagsljus utomhus samt i svårare situationer inomhus där vitbalansen utmanas av flera olika ljuskällor. Många gånger är det svårt att avgöra tydliga kvalitetsskillnader, men generellt ger Iphone ofta en mer uppljusad, gulaktig ton och Samsung en blåare.

Betyg: 5

Samsung över, Iphone under.

Apple Iphone 15 Pro Max

När jag börjar ta bilder med Iphone 15 Pro Max och sätter dess unika egenskaper på prov är min spontana reaktion att “den ger mig allt jag behöver”. Det är ett par år sedan som Iphone kom ikapp konkurrenterna och etablerade sig som en av de bästa kameramobilerna. Iphone 15 Pro tar detta ytterligare ett steg med sin 5x optisk zoom som skiljer den från enklare Iphones men inte är i närheten av vad S24 Ultra erbjuder i zoomomfång. Hur ofta du verkligen använder och har nytta av mer än de 15-20 gångers förstoring Iphone klarar bra och därmed kräver S24 Ultra är en annan fråga.

Betyg: 4

Vinnare Fotografering: Samsung Galaxy S24 Ultra

Det här är ett utdrag ur en artikel som tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Hela artikeln hittar du här.