Extra muskler för CMF-mobil

Bekräftat: Första CMF-mobilen släpps 8 juli – kan bli oväntat kraftfull

Nothing och deras undervarumärke CMF har bjudit in till lansering. Där visas inte bara första telefonen från CMF by Nothing utan även fler produkter. Första mobilen från CMF kan få mer processorkraft än förväntat tack vare utbytt processor.

Publicerad Uppdaterad

CMF Phone 1 är bekräftad och den lanseras 8 juli klockan 11.00 svensk tid. Samtidigt bekräftar Nothing även att de kommer släppa Watch Pro 2 och Buds Pro 2, båda två under CMF-varumärket vid samma tidpunkt.

När det började ryktas om en första mobil från Nothings dotterbolag CMF var informationen att den skulle komma att utnyttja en Dimensity 7200-processor från Mediatek. 

Sedan dess har CMF bekräftat att man kommer att släppa en mobil och som vi ser ovan har nu även datumet släppts, men i övrigt har de varit väldigt hemlighetsfulla med telefonens specifikationer. Läckare har dock som Mobil tidigare berättat om påstått att CMF Phone 1 inte kommer att använda Dimensity 7200 utan en MediaTek Dimensity 7300. Det skulle i så fall innebära prestanda i nivå med den Snapdragon 778G+ som finns i Nothing Phone 1 med fyra kärnor på 2,5 GHz och fyra kärnor på 2,0 GHz, samt en grafikprocessor av modellen Arm Mali-G615 MC2. 

Andra rykten kring CMF Phone 1 säger att den får en amoled-skärm på 6,7 tum med FHD+-upplösning, stöd för 120 Hz och inbyggd fingeravtrycksläsare. Batteriet blir på 5000 mAh med 33W snabbladdning. Processorn ska kompletteras med minst 6 gigabyte arbetsminne och 128 gigabyte lagring. 

Den ska däremot inte erbjuda det så kallade Glyph-ljuset på baksidan som de vanliga Nothing-mobilerna har, och inte heller NFC.