Kan vara Homepod med skärm

Läcka och kod avslöjar Apples helt nya produkt

I september väntas Apple lansera nya Iphone 16-serien, men de kan få sällskap av en helt ny produkt för smarta hemmet.

Publicerad Uppdaterad

Det är kod i Apples mjukvara som hänvisar till en ny produkt och det är Macrumors som rapporterar om dessa uppgifter. Vi har tidigare rapporterat att höstens Iphone 16-serie alla ser ut att få samma systemchip, så istället för att särskilja Pro-modellerna från de övriga som Apple gjorde med befintliga modeller ska alla få det nya, kraftfulla A18-chippet. Det här kan vara ett sätt för Apple att säkerställa att hela produktfamiljen kan utnyttja Apples nya AI-tjänster fullt ut. Under WWDC fick vi ju veta att bara Iphone 15 Pro och Iphone 15 Pro Max får tillgång till Apple Intelligence och sedan dess har Apple gått ut med informationen att Apples AI-tjänster tillsvidare inte alls släpps i Europa

Koden som nu upptäckts hänvisar till en produkt som enligt hur den benämns ska använda samma A18-chipp som kommande Iphone-modeller. Produkten kallas i koden för “HomeAccessory” och ska enligt uppgifterna köra en anpassad version av Apples TV OS, men till skillnad från Apples smarta högtalare Honepod som i kod benämns som AudioAccessory så är det här en ny produktgrupp som alltså kallas HomeAccessory. Det här har fått ryktena om en kommande Homepod med skärm att åter aktualiseras. 

Att det hänvisas till produkten i kod på det här sättet bekräftar inte att den kommer lanseras, men det antyder onekligen att utvecklingsarbetet gått långt när produkten integreras på det viset i Apples ekosystem.Därmed kan en lansering vara nära förestående.

Apple tros ha sin nästa stora lansering i september.