23 juni sista dagen

Nu försvinner Googles Podcast-app även i Sverige: Så byter du enkelt till annan spelare

Google Podcasts har tuffat på i Sverige även efter att appen stängt i USA. Men nu har vi fått datumet då den stängs ner.

Publicerad Uppdaterad

Förra året meddelade Google att man stänger ner sin app Google Podcasts. I stället ska Podcastarna flytta över till Googles musiktjänst Youtube Music.

Under våren meddelade Google också ett sistadatum för när Google Podcasts skulle sluta fungera, men det datumet kom och gick utan att svenska användare påverkades.

Nu, eller snarare den 23 juni, är det dock dags även för svenska användare att säga hej då till Google Podcasts. I ett meddelande i appen får man veta att efter detta datum kan man inte längre lyssna på poddar i appen. Man får också en länk till en funktion för att exportera sina poddar till Youtube Music.

Så exporterar du till annan spelare

Google verkar fortfarande inte ha ansträngt sig särskilt för att förvandla Youtube music till en podcast-app, för många populära poddar står inte att finna när man söker på dem i Youtube Music. Youtube Music har inte heller någon funktion för att bara se avsnitt av poddar du inte redan lyssnat på. Googles exportfunktion hjälper dig dock även att exportera till andra appar genom att ladda ner din prenumerationslista som en fil i opml-format om du hellre vill det.