Sorterar bort oönskade samtal

Svensk app svarar på dina samtal med din röst – skapad med AI

Truecaller Assistant men AI-rösten på bilden finns ännu inte tillgänglig

Det var tidigare i år som Truecaller lanserade sin Truecaller Assistant. Den kan svara på samtal, fråga den som ringer vad ärendet gäller och låta dig bestämma om du ska svara eller inte. Nu ska den även kunna svara med en röst som klonas från din egen med hjälp av AI.

Publicerad Uppdaterad

Appen Truecaller fungerar i grunden som en telefonbok och ett spamfilter men har med åren fått även andra funktioner. Assistenten är en sådan. Att ladda ner appen är gratis, men för att kunna använda den nya assistenten måste du betala 49 kronor i månaden. Det är också värt att påpeka att assistentens funktioner i dagsläget bara fungerar med operatörerna Tre eller Tele2. De båda operatörernas systerbolag Comviq eller Hallon stöds inte och inte heller Telia, Telenor, Halebop eller övriga. Truecaller säger dock att de arbetar för att fler operatörer ska stödjas. 

Assistenten har en hel del likheter med Googles Call Screening i Pixel, en tjänst som dock inte är tillgänglig i Sverige. Truecallers assistent kan fråga vad ärendet gäller, ta meddelanden och spela in samtal. 

Saknar stöd för de flesta operatörerna och finns ännu inte i Sverige

Nu ska den även kunna låta som dig genom att appen ska kunna klona din röst istället för att bara använda syntetiska röster. AI-rösten ska rullas ut i bland annat Sverige som är en av de första länderna att få tjänsten, men när vi testar både på Android och på Iphone så finns den ännu inte tillgänglig utan vi får bara välja på de två färdiga rösterna Karl och Emma ska svara på våra samtal.

När funktionen blir tillgänglig i Sverige så ska den fungera som du kan se på filmen nedan. 

Truecaller låter dig läsa upp en rad fraser och sedan skapas rösten utifrån dessa inspelningar med hjälp av Microsofts Azure AI Speech.