Se var barnet är och chatta

Tre börjar sälja ny barn-klocka med gps – ger videosamtal

Tidigare sålde Tre den populära barnklockan Xplora, men nu erbjuder operatören istället en barnklocka från Safekid.

Publicerad Uppdaterad

Till Mobil uppger produktchefen Patrik Flodin att de avslutat samarbetet med Xplora.
– Xplora har en ny strategi för hur de arbetar med operatörer och tyvärr kunde vi inte hitta en gemensam lösning för fortsatt samarbete, säger han.

Han säger vidare att operatören ser ett ökat behov för föräldrar att ha kontakt på det här sättet med sina barn. Det är ett bra och tryggt komplement när barnen är på språng, säger han. 

Med Safekids klocka kan barnet ringa och skicka meddelanden till godkända kontakter. När du startar klockan för första gången går det att ange att klockan också bara ska kunna ta emot samtal från godkända kontakter. Då kan de vars nummer är inlagda, farmor, kusinerna och andra till exempel, ringa utan att behöva använda appen.

Liksom Xplora är Safekid ett svenskt bolag som säljer smartklockor anpassade för barn. Klockan som Tre erbjuder heter Safekid Zenit och har oled-skärm, chattfunktion med Whatsapp och koppling till en app som föräldrarna kan använda på sina telefoner för att se var barnet är och kommunicera. Klockan har även stöd för videosamtal tack vare en kamera infälld i toppen på den lilla skärmen. 

Safekid erbjuder ett eget abonnemang via operatören Verbal, men när Tre säljer klockan är det med ett pris på 99 kr i månaden på 36 månader inklusive priset för abonnemang som hos Tre är 49 kronor per månad. Det går också att köpa enbart abonnemanget från Tre och använda med valfri barnklocka.

De videosamtal som går att ringa med klockan räknas av från abonnemangets datapott. 

Tre är den första svenska operatören som arbetar med Safekid och för föräldrar finns Safekids app för positionering och kommunikation tillgänglig för både Ios och Android.