Kommer inte till Sverige

Vi tar en djupare titt på Samsung Galaxy Ring

Samsungs sedan tidigare visade smarta ring har vi fått titta lite närmare på och prova, men ringen kommer inte till svenska butiker. 

Publicerad Uppdaterad

Det blir en begränsad lansering av Galaxy Ring i första steget och Sverige är inte ett av det fåtal länder som ringen säljs i. Trots detta har vi i alla fall kollat lite närmare på ringen. Den släpps i tre olika färger och 9 olika storlekar. Det finns ett paket med plastringar i alla tillgängliga storlekar för att du ska kunna prova dig fram till rätt storlek innan du köper ringen. 

Designen är konkav så att ringens kanter alltså står ut lite från fingret. Tanken är att du ska kunna bära ringen alla dagar och dygnet runt. Batteritiden är på upp till 7 dagar och du laddar ringen i ett etui. Användningsområdet är främst sömnmätning, men ringen mäter även aktivitet och puls. Du kan använda ringen separat och den går även att använda tillsammans med en Galaxy Watch. Då ska batteritiden bli bättre i ringen, 30 procent bättre än annars eftersom klocka och ring kan avlasta varandra. 

Dina mätvärden och analys visas i Samsung Health-appen och där får du till exempel varningar om ringen upptäcker höga eller låga värden för hjärtfrekvens. Energy Score är en ny funktion som drivs av Galaxy AI och summerar sömn, aktivitet, sömnpuls och sömnpulsens variation i ett värde som visar hur ditt mående kan påverka ditt dagliga liv. 

Förutom att samla in hälsoinformation kan ringen även styra din telefon. Genom att med den hand du bär ringen knipa med fingrarna två gånger kan du ta en bild med kameran i telefonen. 

Dock kommer alltså Galaxy Ring inte till Sverige utan kan eventuellt komma hit först senare. Några planer för det är ännu inte satta. Just nu släpps den bara i ett fåtal utvalda länder. 

Samsung Galaxy Ring

Mått: 7 x 2,6 mm
Vikt: 2,3-3 gram beroende på storlek, säljs i 9 storlekar
Minne: 8 MB
Batteri: 18-23,5 mAh beroende på storlek, laddas med laddningsetui med 361 mAh, batteritid upp till 7 dagar. Ladda 30 minuter ger 40 % laddning
Sensorer: Accelerometer, temperatur, PPGO