Tips till Samsung

Missen du lätt gör med flygplansläget

Flygplansläget stänger inte längre automatiskt av all kommunikation på samsungs mobiler. vi förklarar hur det fungerar.

Reglerna för mobiltelefoner på flyget är inte lika drakoniska som de en gång var. Numera är det okej att ha bluetooth-headset inkopplat under resan, och du kan ju även få internet ombord via wifi.

Därför har Samsung även anpassat flygplansläget. Om du slog på wifi eller Bluetooth sist du använde flygplansläget så kommer telefonen ihåg det, och nästa gång du använder flygplansläget kommer då wifi eller bluetooth fortsätta att vara på. Om du använder flygplansläget för att vara säker på att allt verkligen är avslaget av andra skäl kan det vara värt att ta en extra titt i inställningarna för att se att Bluetooth och wifi är av.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips på nya funktioner till Samsungs mobiler.