Mobilen i utlandet

Tips: Säkerhetskopiera dina semesterbilder i molnet

Molnlagringstjänster är perfekta för att förhindra att dina semesterbilder går förlorade.

En viktig del av resande är att ta bilder så att du kan visa vad du varit med om och själv kan minnas och se tillbaka på alla upplevelser. För att inte riskera dina minnen i form av bilder och filmer kan det vara smart att även under själva resan se till att säkerhetskopiera dina filer till molnet.

Det kan vara Iclouds bildlagring i Iphone, det kan vara Dropbox, Microsoft Onedrive eller någon annan molntjänst. Befinner du dig i ett land där mobilsurf är dyrt är det bäst att söka upp ett wifinät för regelbunden backup, men befinner du dig i EU och har en generös datapott tillgänglig kan du till och med aktivera backup via mobilnätet för att vara säker på att bilder säkerhetskopieras så snart som möjligt.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här, när vi gav plus-medlemmar tips till utlandssemestern.