Enklare att skanna koder

Circle to Search får stöd för QR-koder

Androids nya sökverktyg byggs ut med möjligheter att läsa av QR-koder.

Att läsa av och använda en QR-kod är inget problem med mobilkameran, men hur bär man sig åt om man till exempel med mobilen besöker en hemsida med en QR-kod, eller får en QR-kod skickad till sig med e-post? Du kan till exempel ta omvägen att göra en skärmdump med koden och sedan läsa in skärmdumpen i Lens. Snart är det problemet ett minne blott och du kan hoppa över hela steget med skärmdumpar tack vare ett nytt verktyg till Androids sökfunktion Circle to Search. 

Som bekant tar Circle to Search en skärmbild av det som visas på skärmen, sedan ritar användaren en cirkel (eller liknande) runt det som ska sökas efter. Nu har kodgrävare i en betaversion av sökfunktionen upptäckt att det kommer att läggas till stöd för att identifiera och använda QR-koder och streckkoder. Det innebär att användaren bara behöver visa koden på skärmen och aktivera Circle to Search för att använda koden. 

Verktyget finns i en fungerande form i betaversionen av Circle to Search så den kan komma att släppas i skarp version inom kort, men det är inte sagt när det kan bli.