Google AI mot Galaxy AI

Google redo med sin egen AI för Pixel-mobiler

Pixel AI kommer vara Googles bud på en integrerad artificiell intelligens, och med den vill Google ta upp kampen med Samsung.

Samsung var den första mobiltillverkaren som lanserade ett operativsystem med integrerad AI i form av Galaxy AI, men snart är Google redo att ta upp kampen med sin Pixel AI. 

Det är publikationen Android Authority som enligt en källa anställd hos Google går ut med informationen att de kommande Pixel 9-mobilerna kommer att få en egen inbyggd artificiell intelligens i form av Pixel AI. 

Tanken är att den ska innehålla ett par funktioner som vi redan känner till i form av sökfunktionen Circle to Search samt Gemini, men också tre nya funktioner som kallas Add Me, Pixel Screenshots och Studio. 

Add Me, som enligt beskrivningen framstår som en mer utbyggd version av den befintliga Best Take-funktionen, ska slå ihop flera foton med gruppbilder för att se till att ingen på gruppfotot råkar blinka, vända på huvudet, nysa eller på något annat sätt göra gruppbilden mindre bra. 

Beskrivningen av Pixel Screenshots får funktionen att påminna om Microsofts Recall-funktion då den analyserar skärmdumpar som sparats på mobilen för att hitta användbar information. Den kommer sedan att spara relevant text och webbadresser som finns i skärmdumparna tillsammans med appnamnen och när skärmdumpen togs. 

Studio-funktionen i Google AI verkar vara en form av allt-i-ett-app som använder AI för att skapa klistermärken, bilder, bakgrundsbilder och annat baserat på textinmatningar från användaren. 

Pixel AI förväntas lanseras som en del av Pixel 9-serien den 13 augusti.