Följer försäljningsras för Samsungs vikbara

Live översättning med Galaxy AI kommer till tredjepartsappar

Samsung poängterade AI stort och brett när de tidigare i år lanserade S24-serien med Galaxy AI. Nu tar de nästa steg.

Publicerad Uppdaterad

Funktionen Live Translate, direktöversättning innebär att telefoner kan översätta tal i realtid, inte ännu till och från svenska men det har Samsung lovat ska komma senare i år. Nu meddelar de även att direktöversättningen inom kort blir tillgänglig inte bara i Samsungs egen telefonapp utan även i tredjepartsappar. 

Direktöversättningen är integrerad i den AI-modell som körs lokalt på enheten och behöver därför ingen tillgänglig uppkoppling för att fungera. Det innebär även att informationen som behandlas aldrig lämnar enheten och att personlig integritet därför kan skyddas. 

Det är en av Samsungs utvecklingschefer, Won-joon Choi, som kommer med beskedet att översättning kommer till tredjepartsappar. Han ger ingen mer detaljerad tidsplan, men Samsung ska enligt flera källor lansera sina nya vikbara telefoner den 10 juli i Paris och i samband med det kan mycket väl funktionen göras tillgänglig.

Mobil rapporterade nyligen om Samsungs försäljningstapp när det gäller just vikbara telefoner, där företaget hade en tydlig ledarposition inledningsvis, men nu har tappat stort. Från första kvartalet 2023 till första kvartalet i år har Samsungs marknadsandel inom vikbara mobiler rasat med 42 procent globalt, detta enligt analysfirman Counterpoint Research.