Ingen Nothing Phone 3 i år

Nothing förbereder AI-baserat gränssnitt: Phone 3 kommer först 2025

Nothing har bekräftat att det inte blir någon Phone 3 i år och vill arbeta intentivt med ett nytt typ av AI-gränssnitt innan telefonen är klar att se dagens ljus.

Publicerad Uppdaterad

Det har vid ett flertal tillfällen dykt upp information om nya enheter från Nothing, inklusive att en av dem skulle vara en Nothing Phone 3. Nu går dock företagets VD Carl Pei officiellt ut at säger att det inte kommer att släppas någon sådan mobil i år. Den ska istället komma under 2025. 

Pei talar om att man vill få produkten att bli helt rätt utan att gå in på exakt vad det innebär. Han ger dock flera ledtrådar och säger att Nothing arbetar på ett helt nytt gränssnitt där AI används för att interagera med telefonen. Han säger vidare att gränssnitten i våra telefoner inte utvecklats på över ett decennium. Det vill Nothing nu ändra på och de vil göra det med ett personligt anpassat gränssnitt som förändras med kontext och med dina önskemål.

Pei vill "bygga en bro från dagens appbaserade användarupplevelse till morgondagens post-app-värld". Vi får bland annat se en startskärm där innehållet uppdateras dynamiskt beroende på vad systemet vet om dina intentioner. Att kommunicera med telefonen ska enligt Nothing kännas personligt, roligt och fungera mellan olika typer av enheter. Nothing arbetar därför med en personlig AI-assistent som du som användare kan skräddarsy utifrån dina önskemål, vilken attityd och vilka egenskaper den ska ha. Vad det innebär i praktiken i telefonerna, för det här är fortfarande prototyper, får vi se längre fram. 2025 närmare bestämt om Nothings tidplan håller.