Premiär för Max

Nu förvandlas HBO Max i Sverige till Max – det behöver du veta

Förändringen innebär bland annat en ny app, nya funktioner och nya priser.

Publicerad Uppdaterad

Ett år efter att streamingtjänsten HBO Max lanserades förvandlas den nu till att heta enbart Max där man utlovar det bästa från HBO Max plus nytt Discovery-innehåll och Eurosport. Dessutom kommer därmed OS i Paris att ingå i alla Max-abonnemang, men ett sporttillägg ger tillgång till fler typer av sportsändningar. 

Enligt tjänsten kommer den gamla HBO Max-appen att ersättas av en ny Max-app, men registrerade kunders profiler och historik kommer finnas kvar. När vi provar så blir vi i den gamla HBO Max-appen uppmanade att ladda ner den nya Max-appen och där behöver vi bara acceptera villkoren, inte ange något lösenord. Inlogg och tidigare inställningar följer alltså med till den nya appen. Den nya appen uppges erbjuda högre prestanda, fler anpassningsmöjligheter, bättre sökning, enklare inloggning, samt nya hubbar och genrer. När vi startar appen och tittar runt är det framförallt sport och annat innehåll som Wahlgrens Värld och annat från Discovery Plus som tillkommit jämfört med gamla HBO Max, men stora delar av sportsändningarna kräver alltså ett tilläggsabonnemang.

Nya appen Max ersätter HBO Max och Discovery Plus

Priserna ska enligt hemsidan inte ändras förrän minst 60 dagar efter att Max har lanserats. När man genomför prisändringarna kommer Basic with ads-abonnemanget att kosta 89 kronor/månad eller 890 kronor/år, medan standard hamnar på 129/1290 kronor för månad respektive år, och Premium hamnar på 169 respektive 1690 kronor. Därefter går det att komplettera med ett sportabonnemang för 260 kronor/månad till alla tre abonnemangen. 

Det finns för tillfället ingen information om hur det kommer att bli med det tidigare introduktionserbjudandet om halva priset för resten av livet (så länge man inte bryter abonnemanget) med enligt information som kom i april kommer erbjudandet fortfarande att gälla befintliga kunder. 

I Max kan man streama innehåll från HBO Max och Discovery Plus. Tjänsten Discovery Plus kommer även framöver att fortsätta som en separat tjänst.