Flera nyheter från Google

Nya funktioner nu till Android utan systemuppdatering

Google meddelar att man kommer släppa nya Android-funktioner som ska bli tillgängliga för (nästan) alla användare.

Publicerad Uppdaterad

Google meddelar att man kommer att lansera ett stort antal nya funktioner som ska göra livet lättare för Android-användare, även att bara sex stycken kommer hit till Sverige. 

1. Google Messages får funktionen att du kan redigera meddelanden upp till femton minuter efter att de har skickats, för att exempelvis korrigera stavfel eller om autocorrect har ställt till med något. Tryck och håll fingret intryckt mot ett skickat meddelande så får du möjligheten att redigera misstag. 

2. Snart blir det möjligt att ansluta din Android-surfplatta eller Chromebook till mobilens hotspot med ett enda tryck, utan att behöva skriva in lösenord. Det blir även möjligt att byta enhet mitt i ett Google Meet-samtal och hoppa mellan exempelvis en Android-mobil, en surfplatta och webbläsaren i en dator. 

3. Verktyget Emoji Kitchen byggs ut så att användare kan börja kombinera befintliga känsloikoner för att för att skapa nya, och sedan skicka dem som dekaler via Gboard. 

4. En ny widget kommer att låta användare styra Google Home-enheter direkt från hemskärmen. Den funktionen kommer även att dyka upp på smartklockor som använder Wear OS. 

5. Utvalda modeller av bilmärkena Mercedes-Benz och Polestar får stöd för digitala bilnycklar. 

6. den som inte kommer att dyka upp i Sverige utan än så länge enbart i USA och Tyskland är att kunna använda Paypal för att betala med Google Wallet på smartklockor som använder Wear OS. 

 

Google har dock itne gått ut med någon specifik information om när de olika funktionerna kommer att börja dyka upp. Enda undantaget är att använda Google Home-enheter på hemskärmen, den är tillgänglig nu för alla som medverkar i den publika betatestningen.