Kopierad från Microsoft Authenticator

Outlook får nygammal säkerhetsfunktion

Du kan nu använda Outlook på Android för att logga in på ditt Microsoft-konto på en annan enhet.

Den som har använt appen Microsoft Authenticator har länge kunnat använda appen för att logga in på andra enheter via push-aviseringar och sedan använda exempelvis biometrisk inloggning. 

Nu meddelar Microsoft att man håller på att rulla ut en uppdatering till e-postklienten Outlook för Android som lägger till samma form av inloggningsfunktion i appen för att logga in utan lösenord på bland annat Microsoft 365, OneDrive, Microsoft Teams och Windows. 

"Med Outlook inloggningsverifiering behöver du inte komma ihåg eller skriva några lösenord eller använda en engångs SMS-kod, du kan helt enkelt använda Outlook-appen plus en biometrisk eller PIN-kod för att godkänna en inloggning på din telefon", skriver Microsoft på sin hemsida. "Denna funktion för verifiering av inloggning aktiveras automatiskt när du använder den senaste versionen av Outlook-appen." 

Om du kör den senaste versionen av Outlook på Android och sedan försöker logga in på ditt Microsoft-konto på en annan enhet, kommer Outlook på Android att uppmana dig att godkänna inloggningsbegäran. Du kommer att se ett nummer i ett meddelande som matchar ett nummer som kommer att visas på inloggningssidan för Microsoft-kontot. Du måste sedan verifiera dig med en PIN-kod eller biometri.