Samsung och ARM hjälps åt med 6G

Samarbete ska ge snabbare 6G-utveckling

Samsung har inlett ett samarbete med ARM för att snabba upp utvecklingen av 6G.

I takt med att 5G-standarden får allt större spridning har Samsung börjar lägga mer resurser på att utveckla telekommunikationsteknik med 6G. Nu har Samsung Research och ARM inlett ett samarbete för att undersöka parallell paketbehandling (SIMD eller Single Instruction Multiple Data), vilket är en av de nyckeltekniker som kommer att användas i 6G-telekommunikation. Forskningen kommer att bedrivas som ett projekt med öppen källkod. Eftersom denna teknik bearbetar stora mängder data är de två företagen angelägna om att påskynda sin forskning om SIMD. 

6G förmodas vara avgörande för AI, robotteknik och andra enheter, och med den tillväxt i dataflödet som förväntas ske i 6G kommer parallell paketbehandling vara extremt användbar för effektiva och flexibla kommunikationssystem. ARM kommer att hjälpa forskningen med sin stora erfarenhet av att designa effektiva, högpresterande och strömsnåla datorer. 

Jinguk Jeong, Executive Vice President på Samsung Researchs Advanced Communications Research Center (ACRC), säger: "Inom 6G-kommunikation ökar betydelsen av mjukvaruteknik. Innovation är avgörande för att hantera de enorma datamängder som blir följden av detta. Det här tekniska partnerskapet med Arm är ett viktigt steg mot att revolutionera parallelltekniken."