Support som spelar roll

Samsung Smartthings får uppdaterat Matter-stöd

Matter 1.2 ger Smartthings ny kontrollpanel och stöd för fler olika enheter

Samsung meddelar att företagets smarta hem-lösning Smartthings har certifierats för universalstandarden Matter 1.2. Den modernare versionen av Matter bygger vidare på de grundläggande funktionerna för att styra enheter utanför ett fastställt ekosystem. Version 1.2, som nu alltså är på gång även till Smartthings, ger bland annat stöd för mer komplexa enheter som kylskåp, robotdammsugare och tvättmaskiner. Därmed finns möjligheten att skapa mer komplexa system än de enkla av/på-funktionerna som räcker för exempelvis lampor och strömbrytare. 

Utöver dessa förändringar rullar Samsung även ut delningsbara rutiner och ändrar gränssnittet för enhetskontroll på Galaxy-enheter. Enligt Samsung kommer det nya gränssnittet att innehålla större enhetskort och möjligheten att skapa nya hemsidor som bara innehåller de enheter som användarna vill ha. 

Samsung har däremot inte gått ut med när eller på vilket sätt uppdateringen kommer att rullas ut – om det blir tillsammans med nya Android, som en uppdatering för gränssnittet One UI, eller som en fristående uppdatering.