Samsung Internet

Det skiljer Samsungs webbläsare från Google Chrome

Ska jag använda samsung Internet eller google chrome som webbläsare? Det beror på.

Liksom för Samsungs appbutik är det lätt att se fördelar för Samsung med att ha en egen webbläsare. De kan till exempel se till att deras lösenordshanterare Samsung Pass fungerar även med webbsidor, och de kan få koll på vilka webbsidor deras mobilanvändare besöker. 

Användaren behöver inte precis två förinstallerade webbläsare i mobilen, men de har åtminstone tillräckligt stora skillnader i användargränssnitt, inställningar och hantering av flikar för att man ska kunna föredra den ena eller den andra. Har du en Samsung Galaxy S24 finns numera också AI-funktioner i webbläsaren som låter dig översätta eller sammanfatta en webbsida.

Skillnader mot Chrome: Både Samsung Webbläsare och Chrome kan synkronisera öppna flikar och bokmärken mellan flera enheter, men eftersom Chrome finns även till dator och Ios kan du synkronisera mellan flera olika typer av enheter. I Samsung Internet kan du välja att få adressfältet i botten för lättare enhandsanvändning, vilket inte går med Chrome.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips på unika funktioner för Samsungs mobiler.