Integrerat och på svenska språket

Gemini AI nu släppt på svenska – går att testa i Googles appar och tjänster

Google har precis meddelat att deras AI-tjänst Gemini är släppt på svenska i till exempel Gmail, Google Drive, Youtube och Google Maps.

Integrationen mellan Google Gemini och bolagets appar och tjänster innebär att du kan be Gemini om hjälp att planera en resa, hitta ett dokument eller en film och även att lösa problem med hjälp av information även om den är spridd i flera olika tjänster.

Denna lansering av Gemini på svenska innebär dock inte att Gemini-appen som släppts i till exempel USA blir tillgänglig även för oss i Sverige. Google säger att de planerar att rulla ut Gemini-appen bredare för att fler ska kunna använda Gemini i mobilen, men att det sker först lite senare och att dagens lansering handlar just om släppet av Gemini på svenska och integrationen med Googles tjänster. 

Dagens integrering av Gemini gör att du som till exempel planerar en resa kan be Gemini om hjälp att välja datum som passar, få vägbeskrivning till flygplatsen, hitta flyg och hotell samt hitta inspirerande och instruerande videoklipp. Samarbete mellan Google Maps, Gmail, Youtube, Google Flights and Hotels och Gemini alltså. 

Ai-tjänsten integreras med tjänsterna som ett tillägg så du kan själv välja att använda det och stänga av det om du så önskar.