Lumia kan nästan återuppstå

Ny HMD-mobil sägs återuppliva Lumia-design

Nokia Lumia på den tiden det begav sig.

Läcka avslöjar tre nya HMD-mobiler, där den ena uppges bli en modern version av gamla Nokia Lumia-stilen.

Det är publikationen Android Headlines som citerar en läcka om att HMD planerar att lansera tre stycken nya HMD-mobiler i form av HMD Skyline, HMD Atlas och HMD Ridge. 

Av dessa kommer Skyline att vara flaggskeppsmodellen där den största synliga detaljen sägs bli att mobilens design sägs bli väldigt lik dem som använder för Nokia Lumia i början av 2010-talet. Det sägs inte exakt vad den designen skulle innebära, men Lumia-mobilerna var kända bland annat för sin avrundade design och inte minst distinkta färger. På insidan sägs Skyline få en Snapdragon 7s Gen 2 med ett batteri på 4900 mAh och stöd för 33W snabbladdning med sladd. Det ska komma minst två konfigurationer där den ena har 8 gigabyte arbetsminne och 256 gigabyte lagring, medan den andra erbjuder 12/256 gigabyte. Skärmen sägs bli en amoled-skärm och okänd storlek med Full HD+-upplösning samt stöd för 120 Hz och HDR10+ PureDesign. Andra potentiella funktioner inkluderar ett NFC-chip, Bluetooth 5.2 och IP67-certifiering. 

 

HMD Atlas blir en billigare mobil med en Snapdragon 4 Gen 2 tillsammans med 8 gigabyte arbetsminne och 128 gigabyte lagring. LCD-skärmen på 6,64 tum får Full HD+-upplösning och stöd för 120 Hz. Det ska även finnas stöd för Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1, NFC och ett 3,5 mm ljuduttag. 

 

Slutligen kommer budgetmobilen HMD Ridge som uppges få en LCD-skärm på 6,64 tum med Full HD+-upplösning och stöd för 90 Hz. Den kommer att använda en Qualcomm Snapdragon 480+ och finnas i en rad olika konfigurationer 4, 6 och 8 gigabyte arbetsminne, och 128 eller 256 gigabyte lagring.