Bred blandning

Amazon i Sverige börjar sälja begagnade mobiler och tillbehör

För tre och ett halvt år sedan öppnade amazon.se sin webbutik på den svenska marknaden. Nu utökar man med ett större utbud begagnade produkter, bland annat inom mobiler och tillbehör.

Publicerad Uppdaterad

Med start idag kan kunder på amazon.se handla även begagnade produkter. En vanlig sökning på sajten kan numera filtreras så att du får fram även renoverade och tidigare använda produkter. De begagnade produkter som säljs här kommer från återförsäljare specialiserade på begagnat och de använder alltså Amazon som ett skyltfönster för sina produkter. När vi tittar närmare på mobiler och tillbehör på sajten så kommer produkterna till exempel från Ecofone i Frankrike, från ATS-Discounter, ColorBright, MLFeng och Thinkmap. 

I etablerade begagnataffärer i Sverige dominerar Iphone, men hos Amazon Begagnat finns ett betydligt bredare sortiment med allt från hörlurar till mobiler från Sony, Oneplus, Bose, Oppo och mer okända märken. Vi hittar flera produkter som är ovanligt gamla och inte nödvändigtvis är ett bra köp idag, som den första Sony Xperia 5 från 2019, levererad med Android 9 eller Oneplus 6 med Android 8.