Nästa steg för vikbara enheter

Huawei kan bli först med dubbla vikbara

Prototyp av dubbel vikbar enhet från TCL.
Prototyp av dubbel vikbar enhet från TCL.

När det handlar om spekulationerna om vad som kommer efter dagens vikbara enheter kan Samsung hamna på efterkälken.

Publicerad Uppdaterad

Det råder ingen tvekan om att när det handlar om vikbara enheter är Samsung en av giganterna som dessutom var en av de första tillverkarna att lansera vikbara mobiler i stor skala. Om nästa steg i utvecklingen är att introducera enheter med två gångjärn till skillnad från dagens med ett gångjärn, då kan det däremot vara Huawei som tar täten. 

Det är läckaren Ice Universe som går ut med den informationen via X, som baserar informationen på att den typen av vikbara enheter kräver att varje individuell del av enheten är så tunn som möjligt. Just när det gäller tunna vikbara enheter ligger Huawei långt fram, inte minst jämfört med Samsung. Ice Universe skriver att “Även om Galaxy Z Fold 6 Slim släpps, är dess tjocklek fortfarande inte jämförbar med den senaste vikbara enheten från Kinas varumärke.” 

Både TCL och Samsung har visat upp prototyper av dubbla vikbara, men det förekommer också spekulationer om att Samsung inte är speciellt intresserade av dubbla vikbara på grund av att de per definition skulle bli ännu dyrare och innehålla ännu fler fysiskt känsliga delar. 

Enligt Ice Universe kan det innebära att det innebära att det öppnas upp en nisch som Huawei kan vara beredda att fylla.