Kommer i uppdatering

Samsung bekräftar: Galaxy AI kommer till Galaxy Watch – här är nya funktionerna

Nya Galaxy Watch-serien ska få en rad nya AI-baserade funktioner. Det handlar om samlad hälsostatus, bättre sömnanalys och skräddarsydda träningsprogram. 

Publicerad Uppdaterad

Samsung bekräftar flera nya AI-baserade funktioner till smartklockorna och utlovar samtidigt att fler ska tillkomma. 

Grunden när Galaxy AI utvidgas från det som lanserades i samband med släppet av S24-serien tidigare i år är att Samsung Health-appen nu laddas med Galaxy AI. Det lovar Samsung innebär en mer personligt anpassad användarupplevelse. Förbättringarna det här för med sig ska påverka både den rena mätningen och vilka slutsatser och därmed förbättringar av ditt välmående och din hälsa som det kan leda till. Redan tidigare har Mobil i intervjuer med Samsungs främsta företrädare och experter fått bekräftat att just hälsa, träning och wearables är ett område där bolaget ser stora möjligheter att använda AI. Nu presenterar Samsung en rad nya funktioner som de hävdar drivs av de nya funktionerna som kommer:

Fyra nyheter

    1. Bättre sömnanalys och insikter

En förbättrad algoritm för att analysera din sömn ska ge en mer rätt och detaljerad bild av hur du sovit. Det här åstadkoms bland annat genom att inkludera fler mätvärden, till exempel kroppsrörelse under sömn, puls och andning.

    2. Samlad hälsostatus, sammanvägd av fler mätdata

Med det som kallas energy score får du en samlad bild baserad på sovtid, regelbundenhet i när du går och lägger dig och när du somnar samt andra hälsoindikatorer klockan samlat in.

    3. Hälsotips

Samsung Health kan guida dig och ge dig motivation kopplade till dina personliga hälsomål som du satt upp.

    4. Skräddarsydda träningsprogram

Utökade pulszoner som är personligt anpassade och lämpliga för löpning och cykling har tillkommit och med en träningsrutin kan du kombinera flera olika träningsformer till ett kombinerat träningspass. Med Race-funktionen kan du tävla mot dig själv om du springer eller cyklar samma rutt som ett tidigare träningspass.

De nya funktionerna kommer att finnas på kommande Galaxy Watch-enheter som alltså ännu inte är officiella. Ett begränsat antal Watch-användare får tillgång till funktionerna i beta-version under juni men det är med uppdateringen till One UI 6 Watch som ska komma "senare i år" som funktionerna blir tillgängliga för fler.

Samsung nämner i dagsläget inget om möjligheterna att dessa funktioner och framtida AI-funktioner kommer även befintliga klockor till del. Av informationen som nu släppts verkar AI i första hand aktivt i Samsung Health-appen på telefonen och inte främst i de faktiska klockorna.

Samsung ska enligt rykten lansera Galaxy Watch 7-serien tillsammans med Galaxy Ring och vikbara telefonerna Galaxy Z Flip 6 och Fold 6 i Paris den 10 juli.