.

Senaste testet

.

 • Spreds på plattformen Github

  Åsikterna går isär när det gäller den hemliga IOS-källkod som nu läckt ut på utvecklarplattformen Github. Flera säkerhetsexperter menar att det är en katastrofal läcka som exponerar miljontals IOS-enheter, medan Apple tonar ned händelsen och menar att det dels handlar om inaktuell kod, dels att man har flera skyddslager i sina telefoner.

  9 feb 2018 - 09:24
 • Nya piktogram på ingång

  Unicode-konsortiet har nu fastslagit vilka emoji som ska läggas till i årets standard, och det blir inte mindre än 157 nya piktogram att leka med under 2018.

  8 feb 2018 - 15:30
 • Apple bedyrar

  Turerna kring prestandasänkningen av äldre Iphone-enheter med slitna batterier fortskrider med oförminskad kraft. Nu hävdar Apple att nyare Iphone-modeller inte omfattas av företeelsen, då man löst det med en ”hårdvaruuppdatering”.

  8 feb 2018 - 09:00

Senaste apparna

 • Barnpornografi spreds via appen

  Efter att Apple förra veckan plötsligt och oväntat raderade meddelandetjänsten Telegrams båda appar från App Store har nu en förklaring kommit.

  6 feb 2018 - 08:58
 • Kan inte streama via Android-enheter

  Den som hade tänkt använda Apples kommande AI-högtalare för att streama musik över bluetooth bör överväga att kolla in andra alternativ. Homepod kommer nämligen inte att fungera som en klassisk bluetooth-högtalare överhuvudtaget och kräver en Apple-enhet som källa vid musikstreaming.

  5 feb 2018 - 15:20
 • Smidigt för alla Iphone X-ägare

  Face ID är utan tvekan ett mycket smidigt sätt att autentisera sig med i olika sammanhang, men alla tjänster har till Iphone X-användarnas förtret inte stöd för lösningen. En av de viktigaste tjänsterna på den svenska marknaden – Bank ID – valde att inte implementera stöd för Face ID från start. Men efter att ha gjort en rejäl säkerhetsöversyn så har man nu implementerat stöd för Face ID med den senaste versionen av appen för IOS.

  5 feb 2018 - 14:32

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!